Mai multe ştiri online:

Comisarul european pentru Migrație cere încetarea controlului la frontierele din Schengen

Ştire online publicată Miercuri, 10 Aprilie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Comisarul european pentru Migrație, cetățenie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a cerut Germaniei și altor țări europene să pună capăt controalelor la frontierele din spațiul Schengen, reintroduse recent, transmite DPA. 
„Dacă Schengen va înceta să existe, Europa va muri”, a susținut Avramopoulos într-o discurs pronunțat în cadrul unei conferințe desfășurate, luni, la think tank-ul Atlantic Council din Washington. 


Avramopoulos a afirmat că nu este dornic să aprobe noi controale la frontierele din spațiul Schengen care, în opinia sa, trebuie să revină la funcționarea normală. 


DPA amintește că în mod normal nu trebuie efectuate controale la frontierele europene ale zonei Schengen, ce include 22 de state membre ale UE și patru țări vecine. 


Austria a reintrodus controalele la frontierele cu Ungaria și Slovenia în urmă cu trei ani și jumătate. Germania a revenit la controlat granițelor sale cu Austria de la sfârșitul anului 2015. Danemarca, Norvegia și Franța au reintrodus, de asemenea, controalele de frontieră cu unele țări din spațiul Schengen.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8514 secunde