Colecția de monede a unor victime ale Holocaustului, descoperită în Ungaria

136
Colecția de monede a unor victime ale Holocaustului, descoperită în Ungaria - monedepixabaydescopera-1564815692.jpg

Articole recomandate

O celecție extinsă de monede a fost descoperită în timpul unor lucrări în interirul unei pivnițe din Keszthely, un oraș din Ungaria aflat la 190 de kilometri de Budapesta, scrie descopera.ro

Istoricii care au fost chemați pentru a studia respectivele monede sunt de părere că acestea fac parte din colecția unei persoane care și-a găsit sfârșitul în timpul Holocaustului, notează The History Blog.

În timpul unor excavații dintr-o pivniță au fost descoperite cinci borcane care au fost sigilate cu atenție înainte de a fi îngropate. Istoricii care au fost chemați pentru a verifica aceste borcane au descoperit în interiorul lor 2.800 monede din aur și argint, provenind din întreaga lume.

Istoricii care au evaluat colecția găsită în pivniță au declarat că jumatate din monedele respecive provin din Panonia, în timp ce cea de a doua jumătate provine din mai multe zone geografice și perioade istorice, incluzând Franța secolului XIX.

Proprietarii actuali ai casei au predat monezile descoperite muzeului local, istoricii de acolo plănuind să digitalizeze respectiva colecție și să caute descendenții proprietarilor inițiali ai colecției. În posibilitatea în care aceștia nu există sau nu pot fi identificați, monedele revin în proprietatea statului maghiar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6729 secunde