Coaliție sindicală anti-Mazăre

859

Articole de la același autor

Mișcarea sindicală iese din starea de neutralitate politică. La Constanța, tonul l-au dat liderii unor organizații reprezentative. Pe listele vechiului PSD – echipa Mazăre candidează Marian Foca (președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere CNSLR – Frăția), Marin Neagu (vicepreședinte al respectivei organizații și vicepreședinte al Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România), Vasile Oțelea (președintele Filialei BNS) și Temur Ibram (liderul Sindicatului RATC).

Cei patru au intrat în bătălia politică pentru că recompensa este statutul de consilier municipal sau județean. Acesta conferă putere și avantaje materiale. În schimbul includerii pe liste, ei trebuie să ofere ceva. Ce are de dat un lider de sindicat? Vechiul PSD – echipa Mazăre mizează pe voturile miilor de salariați din organizațiile reprezentate de Marian Foca, Marin Neagu, Vasile Oțelea și Temur Ibram.
Partidele politice își fac socoteala că liderii sindicali sunt urmați de membrii de rând chiar și la urne. Probabil că în anumite cazuri teoria este adevărată, în special în cazul indecișilor. Liderii își pot convinge colegii să voteze cu un anumit partid sau candidat. Aceasta depinde de puterea lor de persuasiune și de argumentele pe care le aduc.
Prezența celor patru pe listele de candidați ai vechiului PSD – echipa Mazăre a provocat valuri în mișcarea sindicală din județul Constanța. Multe dintre organizațiile care erau decise să nu se implice în alegeri au înțeles că acest lucru nu se mai poate. Odată ce lideri importanți din CNSLR – Frăția și BNS sunt alături de Mazăre și echipa lui se poate crea confuzia că întreaga mișcarea sindicală constănțeană îi urmează. Ar fi un semnal mincinos pentru electorat.
Pe de altă parte, multe organizații știu că vechiul PSD – echipa Mazăre nu a făcut nimic pentru sindicaliștii de rând și familiile lor. De ce să mai rămână încă patru ani la putere? Trebuie înlăturat și aleși oameni mai capabili, neimplicați în scandaluri de corupție.
Până acum, de pe urma sprijinului acordat administrației Mazăre, au câștigat o mână de lideri sindicali, în defavoarea membrilor de rând. Așa ceva nu mai poate continua încă patru ani. A sosit vremea schimbării!
Astfel au gândit conducătorii unui număr de 17 organizații sindicale, din cadrul BNS, CNSLR – Frăția și Cartel Alfa, care reprezintă interesele a peste 7.000 de membri. Ei au încheiat un protocol cu organizația județeană a PD-L. În schimbul susținerii în alegerile locale, sindicatele respective nu obțin avantaje materiale pentru liderii lor, ci pentru marea masă a salariaților. Cele mai importante se referă la eliminarea unor taxe și impozite și la asigurarea de locuințe.
Liderii celor 17 sindicate consideră că situația de la Constanța obligă organizațiile lor să renunțe la neutralitate. Vechiul PSD – echipa Mazăre nu mai poate fi lăsat la putere, deci e nevoie de implicare activă, nu de pasivitate. A sta deoparte, înseamnă să faci jocul celor ce controlează, de opt ani, administrația publică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0759 secunde