Ministrul german al Apărării:

"Coaliția împotriva Statului Islamic este încă esențială"

171

Articole recomandate

Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a evidențiat importanța continuării misiunii împotriva grupării jihadiste Stat Islamic în Siria și Irak, relatează DPA. Ea a spus că prezența armatei germane la această misiune este absolut esențială, în timpul unei vizite la Comandamentul de Operațiuni al Bundeswehr la Geltow, în apropiere de Berlin. 


Parlamentul german urmează să decidă în toamnă dacă va extinde mandatul armatei pentru misiunea din Siria și Irak. Mandatul misiunii se încheie la 31 octombrie. 


Annegret Kramp-Karrenbauer a mai declarat că Bundestagul va trebui atunci să analizeze cât de reușită a fost misiunea împotriva militanților Statului Islamic. 


Armata germană face parte din coaliția internațională care luptă împotriva Statului Islamic. Unități de instruire ale forțelor armate germane sunt de asemenea staționate în Irak. 


Ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, și-a exprimat, în iunie, sprijinul pentru prelungirea mandatului. 
"Cu siguranță, mandatul este încă imperativ, pentru a evita ca Statul Islamic să construiască noi structuri subterane, care i-ar permite să acționeze din nou", a spus Mass în timpul unei vizite în Irak. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4033 secunde