CNN: Joe Biden a câştigat alegerile şi va fi al 46-lea preşedinte al SUA

1551
CNN: Joe Biden a câştigat alegerile şi va fi al 46-lea preşedinte al SUA - biden-1604768193.jpg
Democratul Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, conform proiecţiilor CNN, după ce o victorie în statul în care s-a născut, Pennsylvania, a făcut ca el să obţină cele 270 de voturi ale electorilor de care avea nevoie pentru a câştiga alegerile.
Cu cele 20 de voturi ale electorilor din Pennsylvania, Biden are acum un total de 273 de electori.

În ultimele zile, echipa de campanie a lui Donald Trump a anunţat că actualul preşedinte nu intenţionează să cedeze. Trump a postat mesaje pe Twitter prin care a denunţat frauda electorală.
Cu toate acestea, lideri politici din toată lumea i-au felicitat pe Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, și pe Kamala Harris, candidată pentru funcția de vicepreședinte, după ce proiecțiile i-au declarat câștigători ai scrutinului.
Prima reacție a lui Joe Biden, după ce mai multe canale media l-au desemnat drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, a venit pe Twitter și a fost la fel de ponderată precum au fost și declarațiile publice ale fostului vicepreședinte din ultimele zile.
„America, sunt onorat că m-ai ales pe mine să conduc țara noastră măreață”, au fost primele cuvinte ale lui Joe Biden, într-o aluzie ușor ironică la expresia favorită a lui Donald Trump.

„Ne așteaptă o muncă grea, dar vă promit aceasta: voi fi președintele tuturor americanilor - fie că ați votat pentru mine sau nu. O să fiu la înălțimea încrederii pe care mi-ați acordat-o” - a scris Joe Biden pe Twitter.

Toate mesajele sale publice din ultimele zile s-au axat pe ideea de reconciliere și unitate națională, pe promisiunea că va fi un președinte imparțial, care îi va reprezenta pe toți americanii. Este un stil care contrastează în mod evident cu cel al președintelui în exercițiu Donald Trump, care a polarizat societatea americană.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6817 secunde