Campania "10 pentru Andrei Pavel" a avut mare succes la Constanța

"Cneaz" printre prichindei

266
Campania "10 pentru Andrei Pavel" a ajuns la Constanța. Ieri după-amiază, cel mai bun tenisman român din perioada post-decembristă a revenit în orașul natal, pentru a promova în rândul copiilor sportul alb.

Însoțiți de antrenori, părinți, bunici, frați și surori, aproximativ 150 de copii, mici jucători de tenis de la cluburile din Constanța, s-au adunat pe faleza din fața Cazinoului, pentru a juca poate primul "meci" important al carierei: amicalul cu Andrei Pavel.
"Cneazul" s-a simțit în largul său printre atâția admiratori. A salutat pe toată lumea, și-a îmbrățișat fostul antrenor (prof. Radu Popescu), i-a chemat pe copii la caravană și le-a împărțit cadourile: echipament sportiv, tricouri, șepci, ecusoane, băuturi răcoritoare. Îmbrăcat în tricou portocaliu și cu șapca trasă ștrengărește peste ceafă, Andrei a ținut să le mulțumească micilor sportivi pentru că au venit să joace cu el în număr atât de mare.
Apoi, a venit momentul marii provocări. Îmbrăcați cu tricourile primite, copiii au pășit, pe rând, pe suprafața special amenajată pe faleză (un "covor" albastru) și au schimbat câteva mingi cu idolul lor. Pavel a rămas plăcut surprins, după ce un puști de numai 10 ani l-a chinuit mai ceva ca Federer.
"Câți ani ai?", "În ce clasă ești?", "Ce îți place mai mult, tenisul sau școala?", "De câți ani faci tenis?", "Îți place la plajă? Mie nu", i-a bombardat cu întrebări pe juniori. Puștii n-au întârziat răspunsurile, iar cel mai frumos a fost… un retur în lung de linie al unui țânc, la care "Cneazul" a rămas simplu spectator! "De fapt, eu mă antrenez cu tine", a glumit Andrei, revanșându-se apoi cu un stop la fileu de mare efect. "Pe asta nu o mai prinzi, să lucrezi mai mult la viteză", a venit sfatul.
Pavel a făcut show complet. A sărit fileul, a înălțat "zmee", ca la fotbal, speriind pescărușii, și a lobat intenționat mingii spre mare, cu dedicație pentru… delfini. S-a pozat cu toți copiii sau cu fiecare în parte, a dat zeci de autografe și a mulțumit pentru sprijinul acordat în această campanie Elenei Frîncu, directorul executiv al DSJ, și lui Marian Sandu, de la Tenis Club Idu Mamaia, doi oameni cu suflet mare care s-au alăturat Federației Române de Tenis pentru organizarea unui astfel de eveniment.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.889 secunde