Clienții băncii spaniole Bankia au retras un miliard de euro într-o săptămână

440
Clienții băncii spaniole Bankia au retras un miliard de euro într-o săptămână - bankia-1337241912.jpg
Clienții băncii spaniole Bankia, naționalizată săptămâna trecută din cauza situației grave în care se află, au retras în ultima săptămână peste 1 miliard de euro din conturi, potrivit ediției de joi a ziarului El Mundo.
Noul președinte al Bankia, Jose Ignacio Goirigolzarri, a informat consiliul director că clienții au retras masiv bani după naționalizare, scrie El Mundo, citând informații obținute în urma ședinței boardului instituției financiare.

Guvernul a naționalizat săptămâna trecută Bankia, în încercarea de a estompa temerile că instituția s-ar putea prăbuși sub greutatea pierderilor generate de crash-ul pieței imobiliare spaniole în 2008.

Incertitudinile privind costurile suportate de statul spaniol pentru consolidarea sectorului bancar au alimentat temerile investitorilor că țara ar ptuea avea nevoie de un "bailout" costisitor, un risc major pentru supraviețuirea zonei euro.
Acțiunile Bankia au căzut miercuri cu 10%, după o săptămână de deprecieri masive, micii investitori care au participat în iulie 2011 la oferta publică inițială a instituției renunțând în masă la participații. Valoarea acțiunilor băncii a scăzut cu peste 50% de la flotarea la bursă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 Februarie 2012
Stire din Economie : Leul prinde puteri. Vezi cursul BNR
Joi, 12 Ianuarie 2012
Stire din Economie : Curs BNR: 4,3446 lei/euro
Pagina a fost generata in 0.2288 secunde