Ciucă: Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși acasă cu ajutorul altor țări

115
Ciucă: Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși acasă cu ajutorul altor țări - ciuca-1638280814.jpg
Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși înapoi țară cu ajutorul altor state, a declarat marți Nicolae Ciucă. În caz contrar, premierul spune că situația va fi reanalizată pentru repatrierea acestora, relatează Digi24


„Am discutat acest subiect cu ministrul Aurescu. Din păcate, nu au putut să ajungă la momentul în care aeronava a decolat. Sunt preluați și sunt în legătură cu consulatul și cu ambasada din Africa de Sud.

Se caută soluții pentru ca, folosind alte aeronave, să beneficiem și noi de ajutorul altor țări care au ajuns acolo. Dacă nu găsim, reanalizăm situația și ce putem face”, spune Nicolae Ciucă.

Declarația premierului vine după ce MAE a anunțat că alți șapte cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare.

Avionul care aduce în țară cei 46 de români blocați în Africa de Sud va ateriza la Baza 90, nu la Aeroportul Henri Coandă, așa cum se anunțase inițial. Măsura a fost luată din cauza riscului de infectare, pe fondul temerilor cauzate de Omicron, noua variantă de coronavirus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2204 secunde