Cine va suferi cel mai mult din cauza crizei din SUA

164
Cine va suferi cel mai mult din cauza crizei din SUA - sua-1381664673.jpg

Articole recomandate

Președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a avertizat că Statele Unite se apropie de o perioadă "foarte periculoasă", după un nou eșec, sâmbătă, al responsabililor politici de a ajunge la un acord pentru criza bugetară și plafonul datoriei, informează AFP.

"Suntem acum doar la cinci zile de un moment foarte periculos", a declarat Jim Yong Kim, la închiderea reuniunii anuale a Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional la Washington.

Trezoreria Statelor Unite a anunțat că nu ar avea lichidități pentru a respecta toate termenele țării începând cu 17 octombrie, dacă plafonul datoriei nu este ridicat.

Piețele financiare din întreaga lume ar fi afectate de criză în caz de intrare în incapacitate de plată a Washingtonului, mai ales țările în curs de dezvoltare.

"Cu cât ne apropiem de data limită, cu atât mai mare va fi impactul asupra lumii în curs de dezvoltare", a spus Kim. "În cazul în care termenul limită este atins, ar fi un eveniment dezastruos pentru țările în curs de dezvoltare și acest lucru ar putea fi foarte dăunător pentru economiile dezvoltate", a adăugat el.

Economiile mondiale și americană vor fi confruntate cu creșterea ratelor dobânzilor, scăderea încrederii și încetinirea creșterii economice în cazul în care Congresul american nu reușește să se pună de acord pentru a ridica plafonul datoriei, care este în prezent de 16.700 miliarde dolari, potrivit lui Kim.

v v v

Barack Obama și-a manifestat, sâmbătă, ostilitatea față de ideea amânării cu doar câteva săptămâni a termenului privind creșterea plafonului datoriei americane, un punct crucial al negocierilor cu republicanii, în a 12-a zi a crizei bugetare.

În alocuțiunea săptămânală, președintele Statelor Unite a avertizat că "nu ar fi inteligent, așa cum au propus unii, să se amâne cu două luni problema plafonului datoriei și să se riște primul default internațional în mijlocul sezonului cumpărăturilor de Crăciun". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4315 secunde