Cine este tânărul care A ÎNCERCAT SĂ O ÎMPUȘTE PE REGINA ELISABETA, chiar în timp ce aceasta ieșea din vehicul

336
Cine este tânărul care A ÎNCERCAT SĂ O ÎMPUȘTE PE REGINA ELISABETA, chiar în timp ce aceasta ieșea din vehicul - 56bfce468318e5d9592451543e168e5a-1519979480.jpg

Articole recomandate

În documentele desecretizate ale serviciilor de informații ale Noii Zeelande se arată că în timpul vizitei oficiale a Reginei Elisabeta a II-a în acestă țară, un tânăr, care atunci avea doar 17 ani, a încercat să o omoare. Incidentul a fost mult timp mușamalizat și ținut secret pentru a nu strica reputația țării.






Numele tânărului care a încercat să o asasineze pe regină a fost Christopher Lewis, scrie express.co.uk. El a vrut să o împuște chiar în timp ce ieșea din vehicul, pe 14 octombrie 1981. La acea vreme, Elisabeta se afla într-un tur internațional de opt zile în statele membre ale Comonwalth-ului.

În 1997, într-un document declasificat, se arăta că Lewis a încercat, într-adevăr, să o împuște, dar, din fericire, nu a avut un unghi bun de tragere și nici nu a folosit o armă suficient de precisă și de puternică pentru a-și ucide ținta.

În ciuda gravității incidentului, Christopher Lewis nu nu a fost condamnat pentru tentativă de omor sau trădare. A fost clasat în rândul persoanelor cu tulburări mintale și a primit doar o condamnare pentru posesie ilegală de armă și descărcarea ei fără discernământ.

Incidentul a fost rapid mușamalizat și ținut ascuns, pentru a nu știrbi reputația Noii Zeelande, care găzduia un eveniment atât de important. Zgomotul împușcăturii a fost pus pe seama focurilor de artificii sau altceva de acest gen.

În 1997, Lewis s-a sinucis prin electrocutare, lăsând în urmă un mesaj scris de adio, în care nega acuzația de crimă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4417 secunde