Mai multe ştiri online:

Cine este noul președinte al socialiștilor din Parlamentul European

Ştire online publicată Joi, 20 Iunie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Eurodeputata spaniolă Iratxe Garcia a fost aleasă, marți, la conducerea grupului social-democraților din Parlamentul European, unde a declarat că vrea să construiască „o nouă alianță de forțe progresiste”, potrivit AFP. 


Membră a PE de 20 de ani, realeasă la sfârșitul lunii mai, Iratxe Garcia, de formație lucrător social, în vârstă de 44 de ani și originară din Țara Bascilor, îi succede lui Udo Bullmann (63 de ani) la șefia Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D). 
Grupul S&D a rămas al doilea cel mai important din PE, cu 153 de membri, după alegerile europene de la sfârșitul lunii mai, în spatele creștin-democraților din PPE (179 de membri), chiar dacă numărul de eurodeputați al ambelor grupuri a scăzut. 
„Trebuie să fim reprezentați în instituțiile europene, pentru că nu putem accepta ce s-a întâmplat în trecut, cu trei instituții în mâinile PPE”, a declarat Iratxe Garcia în fața presei. 


La conducerea principalelor trei instituții ale UE se află în prezent reprezentanți ai PPE: luxemburghezul Jean-Claude Juncker este președintele Comisiei Europene, polonezul Donald Tusk - președintele Consiliului European și italianul Antonio Tajani - președintele Parlamentului European. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8695 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4050 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2781 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7495 secunde