Cine cere Chinei eliberarea lui Liu Xiaobo

183
Cine cere Chinei eliberarea  lui Liu Xiaobo - xiaobo2-1362003154.jpg

Articole recomandate

Peste 140 de laureați ai Premiului Nobel, inclusiv fostul arhiepiscop african Desmond Tutu, au înaintat o petiție autorităților chineze în care cer eliberarea disidentului Liu Xiaobo, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2010. 


Într-o scrisoare semnată de alte apro-ximativ 400.000 de persoane și organizații din 130 de țări, laureații îl imploră pe noul lider chinez Xi Jinping să îl elibereze pe Liu Xiaobo și pe soția sa, Liu Xia, plasați sub arest la domiciliu.

Petiția a fost remisă ambasadelor sau reprezentanțelor diplomatice ale Chinei la Hong Kong, New York, Paris, Berlin și Londra.

"Această încălcare flagrantă a dreptului fundamental la o procedură legală și la libertatea de exprimare trebuie să fie condamnată în mod public și în mod ferm de către comunitatea internațio-nală", se arată în textul în franceză, semnat de către Amnesty International. "A venit vremea ca Liu Xiaobo și Liu Xia să fie eliberați", conchide ONG-ul.

Liu Xiaobo ispășește începând din 2009 o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru "subversiune", după ce a redactat, alături de alții, Carta 08, un text ce îndeamnă la instaurarea unei democrații pluraliste în China. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9273 secunde