Cinci țări europene denunță schimbarea poziției SUA asupra coloniilor israeliene

166
Cinci țări europene denunță schimbarea poziției SUA asupra coloniilor israeliene - cinci-1574373417.jpg

Articole recomandate

Cinci țări europene au criticat, miercuri, la ONU, decizia americană de a nu mai considera coloniile israeliene drept ilegale, fără a menționa totuși direct Statele Unite, potrivit AFP. 


"Poziția noastră asupra politicii de colonizare israeliană în teritoriile palestiniene ocupate, inclusiv în Ierusalimul de Est, este clară și neschimbată", subliniază într-un comunicat Franța, Germania, Marea Britanie, Belgia și Polonia, toate în prezent membre în Consiliul de Securitate al ONU. 


"Orice activitate de colonizare este ilegală în raport cu dreptul internațional și erodează viabilitatea unei soluții cu două state și perspectiva unei păci durabile", potrivit textului. "Solicităm Israelului să pună capăt tuturor activităților de colonizare, conform obligațiilor sale de putere de ocupație", îndeamnă ambasadorii celor cinci state, înaintea unei reuniuni a Consiliului de Securitate asupra Orientului Mijlociu. 


Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a anunțat, luni, că "stabilirea de colonii de civili israelieni în Cisiordania nu mai contrazice în sine dreptul internațional". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.336 secunde