Cinci rachete Katiușa au căzut în apropierea ambasadei SUA la Bagdad

210
Cinci rachete Katiușa au căzut în apropierea ambasadei SUA la Bagdad - cinci-1580164126.jpg

Articole recomandate

Cinci rachete Katiușa au căzut, duminică, în apropierea ambasadei SUA la Bagdad, într-unul din frecventele atacuri asupra acestei ambasade ce se repetă fără a face victime după escaladarea tensiunilor dintre Iran și SUA în urma uciderii generalului iranian Qassem Soleimani de către o dronă americană în capitala irakiană, informează agenția EFE. 


Potrivit unei surse din Ministerul de Interne irakian, cele cinci proiectile au căzut aproape de misiunea diplomatică americană, aflată în așa-numita Zonă Verde fortificată. La rândul ei, Celula de Informare și Securitate a guvernului irakian a confirmat că cinci rachete Katiușa au lovit Zona Verde fără să provoace victime, dar nu a făcut nicio referire la ambasada americană. 
Și pe 20 ianuarie, trei rachete de același fel au căzut în apropierea ambasadei SUA. Autoritățile irakiene au anunțat atunci deschiderea unei investigații, dar până în prezent nu au vorbit despre posibilii autori ai atacului. 


Washingtonul pune aceste atacuri pe seama milițiilor irakiene sprijinite de Iran, precum Kata'ib Hezbollah. Despre aceasta din urmă, autoritățile SUA afirmă că este responsabilă și pentru atacul soldat cu moartea unui contractor american, pe 27 decembrie, în nordul Irakului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0442 secunde