Ciclonul Zorbas: Trei persoane, date dispărute în insula Eva

218
Ciclonul Zorbas: Trei persoane, date dispărute în insula Eva - ciclonulzorbasgreciainsulaevia26-1538333690.jpg

Articole recomandate

Ciclonul Zorba: Trei dispăruți în urma furtunii din sudul Europei. O tânără și un cuplu căsătorit care se aflau pe insula elenă Evia sunt de negăsit.

Ciclonul Zorba a lovit Grecia, țară în care își petrec vacanța anual zeci de mii de români. Astăzi este cod roșu de furtună în Creta, Peloponez, insulele Ionice și în Attica, regiune în care se află și capitala țării.

Ministerul român al Afacerilor Externe avertizează că mai multe drumuri naționale au fost închise. Sunt afectate, de asemenea, și cursele aeriene de pe aeroportul internațional din Atena.

Rafalele de vânt au depășit 100 de kilometri pe oră și au provocat valuri de 10-11 metri în unele zone de coastă. Autoritățile au emis cod roșu de furtună în Creta, Peloponez, insulele Ionice și în Attica, regiune unde se află și capitala țării, Atena. Ploile torențiale au provocat inundații de proporții.

Zeci de șosele au fost închise în centrul și nordul regiunii Peloponez, iar orașul Argos este izolat de ape, după ce două râuri au ieșit din matcă.

Ciclonul Zorbas a distrus plaje, a smuls copaci din rădăcini și a luat bucăți de acoperișuri.

Pe insula Santorini, mii de turiști au încercat să plece din calea ciclonului Zorbas. Ei s-au îngrămădit să ia feriboturile spre continent.

Ciclonul Zorbas a ajuns duminică și în Turcia. Traficul aerian, terestru și maritim este deja dat peste cap, în condițiile în care vântul va ajunge la 70-90 de kilometri pe oră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0109 secunde