Christine Lagarde: FMI are suficiente fonduri pentru moment

475
1
Christine Lagarde: FMI are suficiente fonduri pentru moment - christinelagarde-1318855079.jpg
Resursele de care dispune Fondul Monetar Internațional sunt adecvate, a declarat ieri pentru postul de radio Europe 1 directorul general al FMI, Christine Lagarde.

"În prezent, FMI are mijloace adecvate", a declarat Lagarde, după ce mai multe state membre ale G20 și-au exprimat dorința de a majora resursele Fondului.

Christine Lagarde a refuzat să dea cifre cu privire la ce constituie un nivel "adecvat" pentru resursele FMI . "Nu am o cifră în minte. Principiul meu este cel al adecvării între resursele FMI și nevoile sale. În prezent, acestea sunt în situație de adecvare", a precizat Lagarde.

De asemenea, Christine Lagarde a adăugat că statele ar trebui implicate în recapitalizarea băncilor doar ca o ultimă soluție. "Prioritatea este să obțină capital de la acționari și doar în ultimă instanță, dacă aceste modalități nu sunt disponibile sau suficiente, ar trebui pusă la punct o formulă mai colectivă, care să includă și intervenția statului dacă va fi necesar", a declarat directorul general al FMI.

Până acum, FMI a finanțat aproximativ o treime din pachetele de salvare acordate Greciei, Irlandei și Portugaliei, însă dacă va fi nevoit să ajute zona euro să evite extinderea crizei dincolo de aceste state, Fondul va avea nevoie de resurse mai mari decât cele utilizate în mod tradițional de instituție.

Comentează știrea

bingo
18 octombrie 2011
hihihi

Normal, hirtii tiparite se gasesc peste tot!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.4253 secunde