Chișinăul rămâne fără primar. Curtea Supremă de Justiție a decis: alegerile, invalidate DEFINITIV

85
Chișinăul rămâne fără primar. Curtea Supremă de Justiție a decis: alegerile, invalidate DEFINITIV - repmdalegeri94766700-1529960381.jpg

Articole recomandate

Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel. Astfel, alegerile locale rămân nevalabile. Întrucât în acest an nu mai poate avea loc un nou scrutin, capitala Republicii Moldova va fi condusă de un primar interimar. În prezent, primăria se află sub șefia viceprimarului Ruslan Codreanu, anunță unimedia.info.


Oamenii au ieșit în stradă, luni seara, în fata Curții Supreme de Justitie, unde cât timp s-a decis soarta alegerilor locale din Chișinău. Oamenii vor ca scrutinul să fie validat, iar primarul ales Andrei Năstase să-și exercite mandatul.În timp ce magistrații de la Curtea de Supremă de Justiție s-au întrunit pentru a decide soarta alegerilor din Chișinău, în față instituției s-a adunat mai multă lume care a cerut să-i fie respectat votul.

În paralel, o mulțime de polițiști cu bastoane și veste antiglonț au fost dislocați în interiorul Curții Supreme de Justiției. Securitate sporită a fost și afară, unde forțele de ordine au înconjurat clădirea. Timp de câteva minute manifestanții au blocat bulevardul Grigore Vieru, potrivit ProTv.md.

Andrei Năstase a avertizat protestatarii că printre ei ar fi și provocatori. Înainte de începerea ședinței la CSJ,Năstase a cerut recuzarea judecătorilor, însă cererea nu a fost acceptată.

Dosarul validării alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie 2018 a ajuns la instanța supremă după ce, pe rând, Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au refuzat validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase pe motiv că acesta ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, îndemnând oamenii să iasă la vot, prin intermediul mesajelor video publicate pe rețele de socializare.

Deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, din 19 iunie și, respectiv, 21 iunie, au scos oamenii în stradă. Acțiuni de protest au avut loc pe parcursul săptămânii trecute, iar duminică, 24 iunie, mii de oameni au protestat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în fața Parlamentului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2861 secunde