China se robotizează: Firmele înjumătățesc forța de muncă angajând... inteligență artificială

167
China se robotizează: Firmele înjumătățesc forța de muncă  angajând... inteligență artificială - chinaserobotizeaza-1492001621.jpg

Articole recomandate

Patronii chinezi au ajuns la concluzia că pot înjumătăți costurile forței de muncă angajând, în loc de persoane, roboți inteligenți care le vor lua muncitorilor pâinea de la gură. 


O înregistrare video care a devenit virală pe internet arată cum o armată de roboței portocalii sortează pachete în depozitul unei fabrici din Estul Chinei. Aceste imagini sunt cel mai recent exemplu că roboții capătă din ce în ce mai mult avânt pe piața muncii și că vor exclude într-un viitor apropiat mâna de lucru umană. Această tehnologie a fost implementată într-un mare depozit din Hangzhou, din provincia Zhejiang. 


În înregistrarea video apar zeci de roboți Hikvision mici, portocalii, mișcându-se pe podea, în depozit. Un muncitor "alimentează" fiecare robot cu câte un pachet pe care mașinăria îl transportă mai departe în centrul de sortare și îl așează într-un loc pe podea, special construit astfel încât pachetul respectiv să încapă perfect.


Roboții identifică astfel destinația fiecărui pachet scanând codul acestuia. Roboții au o capacitate de sortare de până la 200.000 de pachete pe zi și au capacitatea de a se reîncărca automat, astfel încât să funcționeze tot timpul.


Prin noua metodă de muncă, patronii companiilor pot reduce costurile forței de muncă la aproximativ o jumătate, în timp ce eficiența acestei metode este de aproximativ 30%. 


De asemenea, maximizează și precizia sortării. Și chiar dacă roboții ar putea "lucra non-stop" datorită realimentării automate, aceștia nu sunt folosiți decât 6 sau 7 ore zilnic, în special după ora 16:00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2016
Stire din Actual : China, sub un nor gros de poluare
Pagina a fost generata in 0.8597 secunde