China se angajează să joace un rol constructiv în Peninsula Coreeană

421
China se angajează să joace un rol constructiv în Peninsula Coreeană - china-1551731671.jpg

Articole recomandate

China s-a declarat, ieri, gata să joace un rol constructiv în pacea și stabilitatea Peninsulei Coreene, la câteva zile după ce al doilea summit dintre SUA și Coreea de Nord, desfășurat la Hanoi, s-a încheiat brusc și fără un acord cu privire la denuclearizare, transmite Kyodo. 


"Problema denuclearizării este extrem de complicată și sensibilă", a declarat Zhang Yesui, purtător de cuvânt al legislativului chinez, în cadrul unei conferințe de presă, cu o zi înainte de deschiderea la Beijing a sesiunii anuale a Adunării naționale populare. 


"Menținerea păcii și stabilității Peninsulei Coreene este interesul primordial al tuturor părților", a adăugat Zhang, menționând că Beijingul - principalul aliat politic și economic al Phenianului - este angajat față de "un mecanism de denuclearizare și pace în peninsulă". 


Purtătorul de cuvânt chinez și-a exprimat de asemenea speranța ca Washingtonul și Phenianul să-și continue convorbirile, notând că "nu ne putem aștepta ca problema să se rezolve cu doar una sau două întâlniri" între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4836 secunde