€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

China se angajează să joace un rol constructiv în Peninsula Coreeană

Ştire online publicată Marţi, 05 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
China s-a declarat, ieri, gata să joace un rol constructiv în pacea și stabilitatea Peninsulei Coreene, la câteva zile după ce al doilea summit dintre SUA și Coreea de Nord, desfășurat la Hanoi, s-a încheiat brusc și fără un acord cu privire la denuclearizare, transmite Kyodo. 


„Problema denuclearizării este extrem de complicată și sensibilă”, a declarat Zhang Yesui, purtător de cuvânt al legislativului chinez, în cadrul unei conferințe de presă, cu o zi înainte de deschiderea la Beijing a sesiunii anuale a Adunării naționale populare. 


„Menținerea păcii și stabilității Peninsulei Coreene este interesul primordial al tuturor părților”, a adăugat Zhang, menționând că Beijingul - principalul aliat politic și economic al Phenianului - este angajat față de „un mecanism de denuclearizare și pace în peninsulă”. 


Purtătorul de cuvânt chinez și-a exprimat de asemenea speranța ca Washingtonul și Phenianul să-și continue convorbirile, notând că „nu ne putem aștepta ca problema să se rezolve cu doar una sau două întâlniri” între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6139 secunde