China protestează în legătură cu întâlnirea președintelui Obama cu Dalai Lama

151
China protestează în legătură cu întâlnirea președintelui Obama cu Dalai Lama - chinaprotesteaza-1466001904.jpg

Articole recomandate

China a prezentat un protest diplomatic pe lângă Statele Unite în legă-tură cu întâlnirea pe care președintele american Barack Obama și liderul spiritual tibetan Dalai Lama ar urma să o aibă la Casa Albă, a anunțat Ministerul de Externe chinez, citat de Reuters.

Purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Lu Kang, a declarat în conferința de presă săptămânală că Beijingul îl consideră pe liderul tibetan un separatist periculos și a adăugat că întrevederea Barack Obama - Dalai Lama va trimite un mesaj eronat "forțelor separatiste".

El a adăugat că orice încercare de a obține avantaje de pe urma chestiunii tibetane și de a submina stabilitatea sunt sortite eșecului.

Spre deosebire de vizitele altor oficiali străini la Casa Albă, întâlnirea a fost inclusă în categoria "închisă presei" și menționată doar în pro-gramul pentru astăzi al președintelui american, publicat în ajun.

Autoritățile de la Beijing protestează constant față de vizitele efectuate de liderul tibetan în exil, care susține autonomia regiunii Tibet, anexată de China în 1950. Dalai Lama a părăsit China în 1959, în timpul unei operațiuni a forțelor chineze contra tibetanilor.

Ultima întâlnire dintre Barack Obama și Dalai Lama a avut loc în februarie 2015, iar ultima vizită a liderului tibetan la Casa Albă s-a desfășurat în 2014, atunci când președinția SUA a subliniat că l-a primit pe Dalai Lama "în calitate de lider spiritual și cultural respectat pe plan internațional". Acea întâlnire a fost, de asemenea, una cu ușile închise.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3413 secunde