China protestează împotriva întăririi sistemului american antirachetă în Coreea de Sud

187
China protestează împotriva întăririi sistemului american antirachetă în Coreea de Sud - china-1504791224.jpg

Articole recomandate

China a anunțat, ieri, că a protestat viguros pe lângă Coreea de Sud față de accelerarea desfășurării în această țară a scutului american antirachetă THAAD, în urma unui nou test nuclear al Phenianului, informează AFP.

"Din nou, cerem Coreei de Sud și SUA să ia în serios îngrijorările noastre privind securitatea și interesele Chinei, să oprească desfășurarea în curs a sistemului THAAD și să retragă toate echipamentele în chestiune", a declarat Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei. "Am adresat Coreei de Sud un protest viguros", a adăugat el.

La o zi după un nou test nuclear întreprins de Phenian, Seulul a anunțat, luni, întărirea pe teritoriul său a scutului american antirachetă THAAD (Terminal Hight-Altitudine Area Defense) destinat să apere țara.

Două lansatoare de rachete ale acestui scut fuseseră instalate în Coreea de Sud încă din martie și sunt deja operaționale, însă după aceasta Seulul a înghețat orice desfășurare suplimentară, din cauza îngrijorărilor locuitorilor în ceea ce privește impactul asupra mediului înconjurător.

China se pronunță în mod categoric împotriva desfășurării sistemului THAAD, în care vede o amenințare la adresa propriei securității în zona sa de influență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6496 secunde