China își majorează cu 7,5% bugetul pentru apărare

379
China își majorează cu 7,5% bugetul pentru apărare - china-1551825164.jpg
China a anunțat, ieri, majorarea cu 7,5% a bugetului pentru apărare pe 2019, până la nivelul de 177,6 miliarde de dolari, informează DPA. În 2018, cheltuielile militare ale țării au crescut cu 8,1%, menționează aceeași agenție. 


Bugetul alocat apărării de guvernul chinez este al doilea din lume, dar mult mai mic decât al Statelor Unite, care vor cheltui anul acesta în scopuri militare 750 de miliarde de dolari. Există însă observatori care apreciază că, de fapt, China direcționează spre acest domeniu o sumă mai mare decât cea anunțată, în care nu sunt incluse alte operațiuni finanțate de diferite departamente și autorități locale. 


În context, DPA remarcă eforturile Beijingului de a-și moderniza echipamentele militare și de a-și spori prezența armată în străinătate, precum și presiunea asupra economiei chineze generată de conflictul comercial cu SUA și de creșterea datoriei publice. Președintele Xi Jinping promovează eforturile menite să asigure Armatei de Eliberare a Poporului o flexibilitate sporită. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2738 secunde