€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

China își extinde controlul asupra media și în afara frontierelor

Ştire online publicată Marţi, 26 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
China își extinde controlul asupra instituțiilor media și în afara frontierelor, ceea ce reprezintă o amenințare la adresa libertății presei în întreaga lume, a atras, ieri, atenția organizația Reporteri fără Frontiere (RSF), potrivit DPA. 


Beijingul controlează informații în afara teritoriului chinez în încercarea de a-și impune vocabularul „corect ideologic”, pentru a combate criticile și pentru a acoperi părți din istoria sa, se arată într-un raport la ONG-ului de apărare a libertății presei. 
Printre strategiile Chinei, se numără modernizarea televiziunii sale internaționale, cumpărarea unor cantități mari de reclame în media internaționale și infiltrarea în media străine. 


În plus, China s-a folosit de șantaj, intimidări și hărțuire la scară largă, mai arată raportul. 
„În spiritul regimului de la Beijing, jurnaliștii nu ar trebui să fie o contra-putere, ci mai degrabă să servească propagandei statelor”, a precizat într-un comunicat directorul RSF, Christophe Deloire. 


„Dacă democrațiile nu opun rezistență, propaganda în stil chinez va invada treptat media din întreaga lume, concurând cu jurnalismul așa cum îl știm”, a adăugat el. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8937 secunde