China intenționează să construiască cel mai lung tunel subacvatic din lume

108

Articole recomandate

China va investi 260 de miliarde de yuani, circa 42 de miliarde de dolari, pentru relansarea unui plan blocat de mult timp privind construirea celui mai lung tunel subacvatic din lume, de-a lungul Strâmtorii Bohai, pentru a lega regiunile estică și nord-estică, a relatat joi media de stat, potrivit Reuters.

Tunelul, cu o lungime de 123 de km, va porni din orașul-port Dalian din provincia Liaoning din nord-est și va ajunge în orașul Yantai din Shandong, în est, a relatat site-ul China Economic Net.

Articolul nu precizează când ar trebui finalizat proiectul.

China și-a anunțat încă din 1994 intenția de a construi acest tunel, la un cost de 10 miliarde de dolari, propunându-și să-l finalizeze până în 2010. Însă, la 20 de ani de atunci, proiectul este în continuare blocat un faza de pregătire, a precizat site-ul, fără a oferi alte informații.

În același timp, media de stat a precizat că tunelul ar scurta distanța de călătorie dintre cele două regiuni cu aproape 1.000 de km. 

Cheltuielile ar putea fi recuperate în 12 ani, a spus Wang Mengshu, membru al Academiei Chineze de Inginerie, care a estimat veniturile anuale obținute din folosirea tunelului la circa 20 de miliarde de yuani (circa 3,2 miliarde de dolari), a precizat site-ul. 

Informația survine la aproape o lună după ce parlamentarii din Nicaragua au oferit unei companii din China, pentru 50 de ani, dreptul de a concepe, construi și administra un canal de navigare din această țară, care ar urma să concureze cu Canalul Panama. 

Japonia are cel mai lung tunel subacvatic din lume. Tunelul Seikan de 54 de km leagă insulele Honshu și Hokkaido și a început să opereze în 1988 după mai mult de două decenii de construcții. 

Canalul dintre Marea Britanie și Franța are o lungime de circa 51 de km.
Sursa Agerpres.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4063 secunde