China anunță doar 11 noi contaminări. Este cel mai mic număr de noi cazuri din ianuarie

449
China anunță doar 11 noi contaminări. Este cel mai mic număr de noi cazuri din ianuarie - china-1584180191.jpg

Articole recomandate

China a anunțat sâmbătă 11 noi contaminări cu noul coronavirus, dar pentru prima dată de la declanșarea pandemiei cele mai multe sunt persoane care au venit din străinătate, scrie AFP, citată de Agerpres.


Printre aceste cazuri suplimentare, doar patru au fost înregistrate în orașul Wuhan (centru), epicentrul COVID-19 unde virusul a apărut la sfârșitul lui 2019, potrivit Ministerului Sănătății de la Beijing.


Este cel mai mic număr de noi cazuri din ianuarie, când au început înregistrările acestora.


Celelalte șapte cazuri de noi contaminări observate (patru la Shanghai, două în provincia Gansu și unul la Beijing) sunt persoane care au venit din străinătate. Naționalitatea lor nu a fost precizată.


China numără astfel un total de 95 de "cazuri importate", după cum le numește.


Dacă așa cum a spus președintele Xi Jinping, epidemia este "practic strangulată" în țară, autoritățile sanitare rămân vigilente în fața sosirii călătorilor contaminați, în special din Iran, Coreea de Sud, Italia și Statele Unite.


Municipalitatea din Beijing a anunțat în această săptămână că orice persoană care vine în oraș din altă țară, indiferent care, va fi plasată în carantină obligatorie de 14 zile.


Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă 13 morți suplimentare (în creștere ușoară față de șapte în ajun), ridicând totalul la 3.189 în China continentală (fără Hong Kong și Macao).


În total, 80.824 de persoane au fost contaminate în țară. Peste 65.000, mai mult de 80%, sunt însă deja vindecate și au fost externate din spital.


Sensibila ameliorare constatată în ultimele săptămâni au determinat autoritățile să relaxeze restricțiile de deplasare vizându-i pe cei 56 de milioane de locuitori ai provinciei Hubei, cu reședința la Wuhan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6014 secunde