Cererea Scoției privind un nou referendum de independență, respinsă

220
Cererea Scoției privind un nou referendum de independență, respinsă - cererea-1576880070.jpg

Articole recomandate

Guvernul de la Londra a respins, joi, cererea premierului scoțian Nicola Sturgeon privind organizarea unui nou referendum de independență, afirmând că acest scenariu ar submina rezultatul primului referendum, desfășurat în urmă cu cinci ani, transmite Reuters. 


Premierul scoțian Nicola Sturgeon i-a cerut, joi, guvernului britanic "să negocieze și să accepte" organizarea unui nou referendum de independență și a dat asigurări că Scoția nu va da curs Brexitului programat să se producă la 31 decembrie. 
"Un al doilea referendum privind independența, organizat anul viitor, ar fi o inițiativă nocivă. Ar submina rezultatul decisiv al referendumului din 2014 și promisiunea făcută poporului scoțian că a fost un vot unic într-o generație", a explicat executivul de la Londra într-o notă-anexă la agenda legislativă. 


Un "dosar constituțional și democratic" de 39 de pagini, publicat, joi, pe site-ul guvernului scoțian, prezintă principalele idei ale acestui proiect. 


La alegerile parlamentare desfășurate pe 12 decembrie în Regatul Unit, Partidul Național Scoțian, condus de Nicola Sturgeon, a câștigat 47 din cele 59 de circumscripții din această provincie. Nicola Sturgeon consideră că acest rezultat îi conferă "în mod incontestabil un mandat" pentru a organiza un nou referendum, chiar dacă, recunoaște ea, victoria nu este considerată dinainte câștigată. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Decembrie 2019
Stire din Actual : BREXIT, un nou termen: 31 ianuarie 2020
Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Stire din Actual : Brexitul e inevitabil!
Pagina a fost generata in 0.8271 secunde