Cererea de interzicere a partidului extremist de dreapta NPD, respinsă

178
Cererea de interzicere  a partidului extremist  de dreapta NPD, respinsă - cererea-1484659481.jpg

Articole recomandate

Curtea Constituțională a Germaniei a anunțat, ieri, că a respins o cerere de interzicere a formațiunii neonaziste Partidul Național-Democrat (NPD), înaintată de cele 16 landuri, într-un context de pierdere a influenței acestei mișcări și de ascensiune a dreptei populiste anti-imigrație, transmite AFP.

"Cererile reclamantului au fost respinse. În unanimitate, Camera a doua a Curții a apreciat că, deși NPD are cu certitudine obiective neconstituționale, nu există elemente concrete substanțiale care să dea de înțeles că acțiunea partidului ar putea fi încoronată de succes", a declarat președintele Curții de la Karlsruhe, Andreas Vosskuhle.

Cele 16 landuri germane, reprezentate în Bundesrat, au înaintat o cerere de interzicere a NPD, formațiune descrisă în 2013 de serviciile secrete ca "rasistă, antisemită și revizionistă".

Într-un document de 270 de pagini, se făcea referire la proximitatea intelectuală între NPD și partidul nazist NSDAP, vizibilă mai ales în raportarea sa la străini și în antisemitismul său.

Totodată, landurile acuzau NPD că întreține "o atmosferă de teroare" în estul Germaniei, unde este implantat mai puternic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.495 secunde