Cercul Arctic, lovit de un fenomen fără precedent

256
Cercul Arctic, lovit de un fenomen fără precedent - cercularcticsuedia-1531916011.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 11 incendii de vegetație au izbucnit în zona Cercului Arctic, în Suedia, țara cel mai dur lovită de temperaturile anormal de mari care au cuprins Pensinsula Scandinavă în această vară, relatează The Guardian.

Suedia a cerut asistență de urgență din partea statelor membre ale Uniunii Europene pentru a stinge incendiile izbucnite pe o suprafață mare. Cel puțin patru comunități din nordul țării au fost evacuate din calea flăcărilor, iar zeci de mii de oameni au fost avertizați să rămână în case, cu ferestrele închise, pentru a evita intoxicarea cu fum. În plus, transportul feroviar a fost întrerupt în zonă.

Satelitul de observație a Pământului, Copernicus, arată peste 60 de incendii în Suedia, însă și Norvegia, Finlanda sau Rusia au fost afectate de fenomenele extreme. Norvegia a trimis șase elicopetere ale pompierilor pentru a le veni în ajutor suedezilor, în timp ce Italia trimite două avioane Canadaair CL-415s, care pot căra și arunca 6.000 de litri de apă.

În vestul Suediei, operațiunile pompierilor au fost oprite, lângă pădurea Älvdalen, de teamă că temperaturile neobișnuit de mari ar putea cauza explozia proiectilelor nedetonate din timpul războiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde