Cercetătorii chinezi au lansat a doua etapă a testării vaccinului anti-Covid

118
Cercetătorii chinezi au lansat a doua etapă a testării vaccinului anti-Covid - china-1592739204.jpg

Articole recomandate

Cercetători chinezi au lansat cea de-a doua fază de testări umane pentru un vaccin împotriva noului coronavirus, conform unui anunț făcut duminică de Institutul de Biologie Medicală din cadrul Academiei Chineze de Științe Medicale (IMBCAMS), transmite Agerpres.


Aproximativ zece vaccinuri experimentale împotriva noului coronavirus se află în diferite etape de testare, în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că pandemia se extinde accelerat iar "lumea se află într-un moment nou și periculos".


Niciunul dintre aceste vaccinuri nu a trecut încă prin faza de testare la scară mare - faza 3 de testare - un pas necesar înainte de a primi aprobarea pentru scoaterea pe piață.


IMBCAMS a început sâmbătă faza a 2-a de testare pe oameni pentru vaccinul său experimental. Prima fază de testare s-a desfășurat pe un număr de 200 de voluntari și a început în luna mai.


Faza a 2-a de testare vizează determinarea dozajului noilor vaccinuri și evaluarea capacității acestora de a declanșa un răspuns imunitar în condiții de siguranță, în cazul unor voluntari sănătoși.


Cel mai devreme la sfârșitul acestui an, noul vaccin poate fi folosit în situații de urgență pentru persoane cu nevoi speciale, preciza la sfârșitul lunii trecute Gao Fu, directorul Centrului chinez pentru Controlul și Prevenția Bolilor.


Noul coronavirus, detectat în premieră în China la sfârșitul anului trecut, a infectat 8,81 milioane de persoane la nivel global. Peste 460.000 de decese au fost puse pe seama noului coronavirus în întreaga lume.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6975 secunde