Cercetători: Vaccinurile împiedică Omicron să provoace o formă gravă de Covid-19

123
Cercetători: Vaccinurile împiedică Omicron să provoace o formă gravă de Covid-19 - omi-1638524759.jpg
Oamenii de ştiinţă sud-africani au concluzionat, după prima fază a studiilor, că vaccinurile împiedică Omicron să provoace o formă gravă de Covid-19.


Datele preliminare ale studiului, prezentate Parlamentului, semnalează că testul PCR permite aflarea faptului că infecţia este cu noua mutaţie a coronavirusului fără să fie nevoie de secvenţierea genomului.


NGS-SA (Network for Genomic Surveillance in South Africa) a prezentat miercuri după-amiază în faţa Comisiei pentru sănătate a Parlamentului ţării datele iniţiale ale studiului privind Omicron.


Reprezentanţii reţelei au asigurat că se concentrează pe transmisibilitatea şi efectul asupra imunităţii dat de vaccinuri.


„Mare parte din populaţie obţine imunitate cu vaccinuri sau trecând prin boală, astfel este complicat de spus care va fi evoluţia. Genetica Omicron este complet diferită de cea a Delta sau a altor variante anterioare”, a spus Richard Lessels, expert în boli infecţioase.


Nu este clar nici dacă perioada de incubare este aceeaşi, în medie de 5 zile, dovedită până acum. Însă, a adăugat Lessels, există certitudinea că „vaccinurile reprezintă instrumentul care poate împiedica boala să se agraveze şi spitalizarea”.


„Nu ne îngrijorează atât numărul mutaţiilor, ci unde se concentrează, pentru multe au loc în proteina spike, şi, în special, în părţi cheie, importante în accesul la celulele noastre. Nu ştim dacă anticorpii pot lupta cu ele”, a explicat Lessels.
Pagina a fost generata in 0.1748 secunde