Celebrul scriitor grec Menis Koumandareas a fost asasinat

250
Celebrul scriitor grec Menis Koumandareas a fost asasinat - koumandareas-1417887737.jpg

Articole recomandate

Menis Koumandareas, unul dintre cei mai prestigioși scriitori din Grecia, a fost asasinat, corpul său neînsuflețit fiind descoperit sâmbătă în locuința sa din Atena, a anunțat poliția locală, citată de AFP.
O anchetă a fost deschisă de poliția din Atena. Victima, care a murit la vârsta de 83 de ani, prezenta răni la nivelul gâtului și a feței, potrivit poliției, care avansează ideea că scriitorul a fost strangulat.
Potrivit primelor probe strânse de poliție, scriitorul a ieșit în oraș vineri seară, în apropiere de centrul Atenei, împreună cu niște prieteni.
Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele și eseuri, a cărui carieră a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia. Cărțile sale au fost traduse în numeroase limbi străine. De asemenea, a tradus în limba greacă mai multe cărți scrise de autori celebri, printre care se numără Ernest Hemingway și Scott Fitzgerald.
Menis Koumandareas a realizat în romanele sale, cu un stil sobru, un portret al societății elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei și micii comercianți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4847 secunde