Mai multe ştiri online:

Cele mai ample manevre ale NATO de la încheierea Războiului Rece, în Norvegia

Ştire online publicată Miercuri, 24 Octombrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Aproximativ 50.000 de soldați, sprijiniți de mijloace materiale considerabile, vor lansa, mâine, în Norvegia, cele mai ample manevre militare ale NATO de la încheierea Războiului Rece, o demonstrație de forță care irită Rusia vecină, comentează AFP.

Exercițiul Trident Juncture 18, preconizat să se desfășoare până la 7 noiembrie, vizează antrenarea Alianței Nord-Atlantice pentru a interveni în salvarea unuia dintre membrii săi.

Este vorba de „demonstrarea capacității de apărare a NATO împotriva oricărui adversar”, a afirmat amiralul american James Foggo, comandantul șef al exercițiului. „Nu vizează o anumită țară”, a adăugat el.

Dar Rusia apare involuntar în mintea tuturor, mai ales că a efectuat cele mai vaste manevre din istoria sa în septembrie în Extremul Orient, notează AFP.

„Rusia nu reprezintă o amenințare militară directă pentru Norvegia”, susține ministrul Apărării norvegian, Frank Bakke-Jensen. „Dar într-o situație de securitate atât de complicată ca astăzi, un incident altundeva ar putea foarte bine să sporească tensiunea în Nord și dorim să pregătim Alianța să evite orice incident nefericit”, a explicat oficialul norvegian. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6986 secunde