Cel puțin 67 de morți în inundațiile masive din sudul Rusiei

348
Cel puțin 67 de morți în inundațiile masive din sudul Rusiei - inundatii-1341664529.jpg
Inundațiile masive provocate de ploi torențiale în regiunea Krasnodarski Krai, în sudul Rusiei, s-au soldat cu 67 de morți și au afectat peste 13.000 de persoane în ultimele două zile, au anunțat sâmbătă autoritățile ruse, citate de AFP.

56 de trupuri neînsuflețite, printre care și cel al unui copil de 10 ani, au fost descoperite în districtul Krîmsk, în timp ce alte nouă persoane au murit la Gelenjik, o stațiune balneară de la Marea Neagră, și alte două în portul Novorossiisk, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției regionale, Igor Jeliabin. Precedentul bilanț anunțat de autorități este de 53 de morți

Compania care gestionează exportul de petrol rusesc, Transneft, a comunicat că din cauza furtunilor violente a fost blocată activitatea navală în portul Novorossirsk și exportul de petrol pe Marea Neagră.

"Portul Novorossiisk a fost afectat de vânturi, inundații și o alunecare de teren. Am fost nevoiți să oprim livrările", a declarat purtătorul de cuvânt al Transneft, Igor Diomin, citat de Reuters.

Potrivit unui purtător de cuvânt al portului, au fost reduse volumele de transport iar administrația portuară a convocat o reuniune de urgență.

''Am limitat expedierile. Portul este situat în partea inferioară a orașului, iar alunecările de teren s-au deplasat spre ea. Ploaia a reînceput", a afirmat Vladimir Sidorov, citat de Reuters.

Un avion cu ajutoare a fost trimis de la Moscova la Krasnodar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7766 secunde