Cel puţin 34 de persoane au murit în vestul Indiei după ploile musonice

180
Cel puţin 34 de persoane au murit în vestul Indiei după ploile musonice - celputin34deoameni-1626706221.jpg

Articole de la același autor

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în India, după o alunecare de teren declanşată de ploile musonice abundente din Mumbai, au anunţat autorităţile locale. Un bărbat din provincia Chembur a povestit cum a reușit să salveze o fetiţă care implora ajutor, după ce un zid al unei clădiri s-a prăbușit peste mai multe locuințe.

„Avea corpul blocat în noroi. Cumva, am reuşit să o scot. Avea răni la picioare”, a spus salvatorul.

Oamenii nu au apă potabilă și au fost sfătuiți să o fiarbă înainte de consum. Ploile au inundat, de asemenea, un complex de purificare a apei, perturbând alimentarea în majoritatea zonelor din Mumbai. În Chembur, la periferia estică a capitalei financiare a Indiei, un copac a căzut pe un zid care s-a prăbuşit pe mai multe locuinţe, 21 de cadavre fiind recuperate de sub dărâmături, a anunţat duminică seară Forţa Naţională de Răspuns la Dezastre (NDRF).


Oraşul Mumbai a fost afectat de ploi torenţiale începând de sâmbătă, iar funcţionarea serviciilor de transport local a fost perturbată, notează „Times of India”.

Municipalitatea nu a precizat când va fi restabilită alimentarea cu apă potabilă, însă a sfătuit locuitorii să fiarbă apa înainte de a o consuma. Premierul Narendra Modi a transmis condoleanţe prin intermediul Twitter şi a anunţat acordarea unui ajutor financiar familiilor victimelor. Prăbuşirile clădirilor sunt evenimente frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie), unele structuri vechi şi rudimentare cedând în timpul ploilor neîncetate. Luna trecută, 12 persoane au murit după ce o clădire a căzut într-o mahala din Mumbai, iar în septembrie 39 de locuitori şi-au pierdut viaţa după ce un imobil cu trei etaje s-a prăbuşit în Bhiwandi, în apropiere de capitala financiară a ţării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4524 secunde