Cel puțin 27 de morți și 35 de răniți într-o explozie produsă într-o moschee șiită din Kabul

108
Cel puțin 27 de morți și 35 de răniți într-o explozie produsă într-o moschee șiită din Kabul - atentatkabul-1479729953.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 27 de oameni au murit și 35 au fost răniți, ieri, într-o moschee șiită din Kabul, după ce un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer în mijlocul credincioșilor, a informat poliția din Kabul, citată de DPA.

Atacul s-a produs în timpul dimineții (07.30 GMT). Atacatorul s-a aruncat în aer în mijlocul persoanelor care participau la o ceremonie religioasă șiită în moscheea Baqir-ul-Ulum.

Printre victime se află și copii, a declarat Faraidon Obaidi, șeful departamentului de anchete penale din Kabul.

"Urmează să stabilim dacă (în moschee) se aflau și femei atunci când atacatorul sinucigaș s-a aruncat în aer", a adăugat el.

Anterior, Ministerele de Interne și al Sănătății indicaseră un bilanț de opt morți și 17 răniți, iar ToloNews, o agenție de știri locală, transmisese că în explozie și-au pierdut viața cel puțin 13 oameni și 30 au fost răniți. Potrivit DPA, insurgenții talibani au dezmințit orice fel de implicare în atac.

Potrivit martorilor citați de Xinhua în interiorul lăcașului de cult se aflau circa 300 de credincioși în momentul atacului, care a avariat grav moscheea. Atentatul sinucigaș nu a fost deocamdată revendicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5625 secunde