Cel puțin 12 morți, între care nouă soldați, în confruntările din estul Ucrainei

179
1
Cel puțin 12 morți, între care nouă soldați, în confruntările din estul Ucrainei - 6543767afpmediafaxfotogenyasavil-1411996448.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 12 persoane, între care nouă soldați ucraineni, au fost ucise în confruntările cu separatiștii proruși în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai grav bilanț din estul Ucrainei de la instaurarea unui armistițiu la începutul lui septembrie, au anunțat luni autoritățile, citate de AFP.


"Nouă soldați au fost uciși și 27 răniți, în ultimele 24 de ore", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Andrei Lisenko, într-o conferință de presă la Kiev, luni la prânz.

"Ieri (duminică-n.r.), rebelii au încercat încă o dată să ia cu asalt aeroportul din Donețk", a adăugat Lisenko. "Unul dintre vehiculele noastre blindate de transport a fost atins, parașutiștii noștri au suferit pierderi", a afirmat el, fără a preciza numărul militarilor uciși în acest atac.

Anterior, Primărira din Donețk anunțase moartea a trei civili duminică, în acest fief al rebelilor proruși, în pofida armistițiului decretat de militarii ucraineni și separatiști. Cinci civili au fost de asemenea răniți.


Luni dimineață, la ora 10.00 (10.00, ora României), "situația era foarte tensionată în oraș și tiruri cu armament greu și salve pot fi auzite în mai multe cartiere", a adăugat Primăria din Donețk într-un comunicat.

De la instaurarea unui armistițiu la 5 septembrie, violențele s-au diminuat în regiunile separatiste Donețk și Lugansk, deși încălcări regulate ale acordului au condus la moartea a cel puțin 56 de militari și civili, potrivit unui bilanț întocmit de AFP.

Intensificarea violențelor în weekend intervine în momentul în care militarii și rebelii încearcă să implementeze o zonă demilitarizată cu lățimea de 30 de kilometri, de-a lungul liniei de front. Peste 3.200 de persoane au murit în cinci luni de conflict în estul Ucrainei, informează Agerpres.


Comentează știrea

Ioan
2 octombrie 2014
joburi

Locuri de munca pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Actual : EXPLOZII într-o uzină de armament din Donețk
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Actual : Memorandum de pace în Ucraina
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Ucraina renunță la Eurovision 2015
Pagina a fost generata in 0.6066 secunde