Cel mai puternic taifun din ultimii 25 de ani! Victime multiple și pagube cât cuprinde

193
Cel mai puternic taifun din ultimii 25 de ani! Victime multiple și pagube cât cuprinde - taifun-1536151341.jpg
Taifunul Jebi, care a lovit marți vestul Japoniei, cel mai puternic din ultimii 25 de ani, a ucis 10 oameni, a lăsat două milioane de gospodării fără curent electric și a cauzat anularea a aproximativ 800 de zboruri.

Jebi a afectat două mari orașe japoneze, Kyoto și Osaka. Sute de zboruri, circulația feroviară și a feriboturilor au fost anulate, iar mii de oameni care au rămas blocați în aeroportul Osaka au fost evacuați.

Aproximativ 800 de zboruri au fost anulate, la Nagoya și Osaka, inclusiv cele internaționale.

Trei mii de turiști au fost blocați în aeroportul Kansai, unde și-au petrecut noaptea. Miercuri, autoritățile au început transferarea lor la aeroportul din Kobe.

Un reprezentant al Guvernului a precizat că 300 de oameni au fost răniți, potrivit Reuters, iar miercuri dimineață, avertizări de evacuare au fost emise pentru mai mult de 1,2 milioane de persoane.

Aproximativ 2 milioane de gospodării au rămas fără curent electric, iar școlile și companiile din zona afectată de taifun au rămas închise.

Viteza vântului a scăzut, rafalele au ajuns până la 200 de kilometri pe oră, însă oamenii au fost sfătuiți să rămână în alertă privind alunecări de teren și inundații. Taifunul s-a mutat spre nordul țării.

Deși arhipelagul nipon este afectat cu regularitate de intemperii, anul 2018 a fost deosebit de dificil până acum din acest punct de vedere. În urmă cu o lună și jumătate, ploi record care au căzut în sud-vestul țării au provocat inundații catastrofale și viituri care au ucis 220 de persoane.

Un val de căldură, însoțit de o mare umiditate, s-a abătut apoi în iulie asupra Japoniei, ucigând peste 119 persoane, în timp ce alte 49.000 au fost spitalizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.499 secunde