Cel mai mare vulcan din Indonezia a erupt. Sunt peste 22 de morți, zeci de persoane dispărute si sute de răniți

140
Cel mai mare vulcan din Indonezia a erupt. Sunt peste 22 de morți, zeci de persoane dispărute si sute de răniți - vulcan-1638806710.jpg

Articole de la același autor

Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt din nou în cursul zilei de luni, ejectând nori groşi de cenuşă fierbinte, la două zile după ce erupţia sa puternică de sâmbătă a ucis cel puţin 22 de persoane, în timp ce alte câteva zeci sunt date dispărute.


Semeru, cel mai înalt munte de pe insula Java, a avut o erupţie spectaculoasă sâmbătă, când a aruncat în atmosferă o coloană uriaşă de cenuşă, care a acoperit apoi satele învecinate.

Înregistrările aeriene au arătat acoperişuri de clădiri care ieşeau în relief într-un peisaj vulcanic, în timp ce la sol numeroşi militari, poliţişti şi rezidenţi săpau cu mâinile goale pentru a scoate victimele din stratul gros de cenuşă.

Potrivit Realitatea.net bilanţul deceselor a urcat luni la 22, în timp ce alte 27 de persoane sunt date dispărute, a anunţat Agenţia indoneziană pentru gestionarea dezastrelor naturale.


Vulcanul Semeru a erupt din nou luni, a confirmat Centrul indonezian de vulcanologie şi gestionare a dezastrelor geologice pe contul său de Twitter, avertizând totodată în legătură cu o activitate seismică susţinută în acea zonă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3741 secunde