Cel mai grav accident la metroul din Moscova: Doi suspecți, arestați

139
Cel mai grav accident la metroul din Moscova: Doi suspecți, arestați - moscova-1405519325.jpg

Articole recomandate

Doi suspecți au fost arestați după deraierea unei rame de metrou la Moscova care a provocat moartea a 22 de persoane, cel mai grav accident înregistrat vreodată la metroul moscovit, a anunțat Comitetul rus de anchetă.


"Anchetatorii au arestat doi suspecți pentru încălcarea normelor de securitate în domeniul transporturilor", a anunțat Comitetul, principalul organ însărcinat cu efectuarea investigațiilor penale în Rusia, într-un comunicat. Este vorba despre supraveghetorul Valeri Bașkatov și de asistentul său Iuri Gordov.


Potrivit anchetatorilor, începând din mai, pe tronsonul dintre stațiile Park Pobedî și Slavianski Bulvar, unde s-a produs catastrofa marți dimineața la o oră de vârf, au fost lansate lucrări de pregătire în vederea instalării unui nou sistem de schimbare a macazului.


"Bașkatov și Gordov au fost implicați în mod direct în aceste lucrări și în urmărirea desfășurării lor", a adăugat Comitetul. Însă lucrările nu au fost efectuate în mod corect, a apreciat aceeași sursă. Cei doi au fost interogați deja, a precizat Comitetul, adăugând că vor fi inculpați "cât mai rapid".


Deraierea a trei vagoane de metrou la Moscova a provocat moartea a 22 de persoane și s-a soldat cu peste 100 de răniți, noteză Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3748 secunde