Mai multe ştiri online:

Cel mai căutat terorist al planetei. Noi detalii ies la iveală

Ştire online publicată Miercuri, 02 Decembrie 2015. Autor: Cuget Liber Online.
Teroristul belgian de origine marocană Salah Abdeslam, unul dintre participanții la atacurile de la Paris și despre care se crede că se ascunde acum în Belgia, a călătorit în luna septembrie mii de kilometri prin Europa pentru a-și reuni participanții la atacurile din 13 noiembrie și pentru a strânge materialele militare folosite, relatează postul TF1, citat de agenția EFE. 


Investigatorii presupun că Salah Abdeslam a închiriat cel puțin două vehicule pentru a-i căuta pe ceilalți membri ai comandourilor teroriste în Germania, Austria și Ungaria. Acest element a fost observat în urma analizei datelor GPS ale autoturismelor închiriate și a extraselor de cont bancare.

Plecând din cartierul său natal bruxellez Molenbeek, populat majoritar de musulmani, Abdeslam a pornit către est la începutul lunii septembrie, apoi a revenit la Bruxelles și a efectuat o a doua călătorie în aceeași direcție la sfârșitul lunii.

Investigatorii cred că unii dintre teroriștii care au executat atacurile de la Paris au venit direct din Siria, printre ei numărându-se Samy Amimour și Omar Ismail Mostefai, aceștia fiind doi dintre cei trei kamikaze de la Bataclan, precum și Bilal Hadfi, încă un atacator sinucigaș ce și-a detonat centura cu explozivi lângă Stade de France.

Tot din Siria a venit și cel considerat creierul atentatelor, Abdelhamid Abaaoud, ucis la Paris într-o operațiune a poliției la cinci zile după atacurile teroriste, conform autorităților franceze el plănuind încă unul împotriva districtului financiar din Paris, scrie Agerpres.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8266 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4020 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7339 secunde