Cei patru copii salvați din peștera inundată, în stare bună. Azi se reia salvarea celorlați

141
Cei patru copii salvați din peștera inundată, în stare bună. Azi se reia salvarea celorlați - img2-1531120850.jpg

Articole recomandate

Cei patru copii salvați duminică, după ce au rămas blocați mai mult de două săptămâni într-o peșteră inundată din nordul Thailandei, au o stare medicală bună, a declarat luni pentru presa locală un oficial de rang înalt din această țară, citat de DPA.

Copiii primesc îngrijiri medicale la un spital din Thailanda după ce au fost scoși din peșteră duminică seară, a declarat Anupong Paochinda, ministrul thailandez de Interne, pentru Bangkok Post.

Ceilalți opt băieți și antrenorul lor de fotbal au rămas în peșteră și vor fi salvați în următoarele ore, a precizat Narongsak Osottanakorn, comandantul misiunii de căutare și salvare, într-o scurtă declarație de presă, duminică seară. Narongsak Osottanakorn este și guvernator al provinciei Chiang Rai, în care se află peștera Tham Luang.

Următoarea etapă a acestei operațiuni va debuta în cursul zilei de luni.

Aceiași scafandri care i-au salvat pe primii patru copii, duminică, vor intra din nou în peșteră luni, întrucât sunt familiarizați cu particularitățile traseului subteran, a adăugat ministrul Anupong Paochinda.

Treisprezece scafandri străini și cinci membri ai trupelor de elită din Marina thailandeză încearcă să îi aducă la suprafață pe ceilalți copii - cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani - parcurgând pasaje înguste și inundate, în care un fost scafandru din Marina thailandeză și-a pierdut viața în cursul zilei de vineri.

Participanții la misiunea de salvare au precizat că tinerii vor fi scoși din peșteră "unul câte unul" și că operațiunea ar putea să dureze "două-trei zile".

Fiecare copil este însoțit de doi scafandri, în rândul cărora se află mai mulți experți internaționali. Nicio imagine cu această operațiune de salvare nu a fost publicată pentru moment în presa internațională.

Averse aduse de ploile musonice au căzut duminică în regiunea în care se află peștera Tham Luang, în nordul provinciei Chian Rai, iar meteorologii prognozează furtuni pentru săptămânile următoare, sporind riscurile cu care se confruntă echipele de salvare, aflate într-un veritabil "război cu vremea și cu timpul".

Membrii echipei de fotbal locale au pornit să exploreze peștera pe 23 iunie, după antrenament, din motive deocamdată necunoscute. Ei au rămas blocați din cauza creșterii nivelului apei în acea peșteră aflată în nordul Thailandei, în apropiere de granița cu Myanmar și Laos.

Echipele de intervenție au repetat timp de mai multe zile operațiunea de salvare și au reușit să dreneze apa din peșteră până când nivelul acesteia a scăzut considerabil. Însă salvatorii trebuie să acționeze foarte repede, a dezvăluit Narongsak Osottanakorn.

Un medic australian care participă la această misiune a verificat starea de sănătate a copiilor, sâmbătă seară, și a aprobat demararea operațiunii de salvare.

Tinerii au fost descoperiți de doi experți britanici în scufundări acvatice, Richard Stanton și John Volanthen, pe 2 iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3191 secunde