Cei 10 muncitori români arestați în Qatar au fost eliberați

178
Cei 10 muncitori români arestați în Qatar au fost eliberați - qatar-1422197228.jpg

Articole recomandate

Cei 10 muncitori români arestați vineri la Qatar au fost eliberați. Ei se află în sediul Ambasadei și nu mai vor să se întoarcă la angajatorii arabi. Pe de altă parte, unul dintre muncitori a cerut chiar intervenția președintelui Iohannis în acestă criză, potrivit B1.ro.


Mihai Mureșan a povestit că a mers 12 km pe jos să îl voteze pe actualul președinte așa că așteaptă o poziție fermă a acestuia. 


Cei 10 muncitori români reținuți vineri în Qatar au fost scoși de după gratii. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe. Oamenii au fost arestați după ce au mers să depună o sesizare împotriva angajatorului lor la Departamentul Muncii din țara arabă.


Odată ajunși la poliție, însă, muncitorilor nu li s-a mai dat voie să plece. După două zile în care au stat în spatele gratiilor, fără a-și putea contacta rudele, oamenii au obținut în cele din urmă eliberarea cu ajutorul ambasadorului României la Doha. Unul dintre muncitori, Mihai Mureșan, spune însă că așteaptă măsuri ferme și mai multă implicare chiar din partea președintelui Klaus Iohannis.


Între timp, Consulul român la Doha poartă negocieri cu angajatorul muncitorilor români pentru a se găsi o soluție.


O rudă a unuia dintre români a lăsat autorităților din Qatar un act, garantând astfel că aceștia nu vor fugi până joi, când va avea loc procesul în acest caz. O situație care naște însă multe întrebări: cum îi apără statul pe conaționalii care pleacă de acasă cu acte în regulă pentru a munci peste graniță, dar ajung victime sigure?


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8819 secunde