CEDO: Rusia nu a investigat corespunzător asasinarea Annei Politkovskaia

89
CEDO: Rusia nu a investigat corespunzător asasinarea Annei Politkovskaia - annapolitkovskaia-1531834904.jpg

Articole recomandate

Moscova a condamnat un grup de bărbați care au pus în aplicare asasinatul asupra acestei cunoscute și apreciate jurnaliste de investigații, dar nu a investigat corespunzător cine s-a aflat în spatele asasinării în 2006 a jurnalistei Anna Politkovskaia, a stabilit vineri Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), potrivit dpa, preluată de Agerpres.


CEDO a precizat, potrivit Agerpres, că autoritățile ruse ar fi trebuit să ancheteze acuzațiile familiei Annei Politkovskaia, conform cărora oficiali din cadrul serviciului secret al Rusiei, FSB, sau din cadrul administrației autonome cecene sunt vinovați că au comandat această crimă.


Anna Politkovskaia, critică față de politicile președintelui Vladimir Putin, scria despre abuzurile asupra drepturilor omului în Cecenia la momentul uciderii sale.


CEDO a precizat că ancheta asupra celor care au comandat crima s-a concentrat asupra unui singur posibil suspect, un om de afaceri rus din Marea Britanie, decedat între timp.


Rusia nu a explicat de ce investigația s-a concentrat doar pe această pistă, a adăugat CEDO.


Conform deciziei CEDO, din moment ce asasinatul a vizat o jurnalistă de investigație, autoritățile ar fi trebuit să caute orice legături între crimă și activitatea victimei.


CEDO a stabilit că mama, sora și cei trei copii ai jurnalistei, care au făcut plângerea, trebuie să primească daune în valoare de 20.000 de euro de la statul rus.


Decizia CEDO a fost stabilită cu cinci voturi la două. Cele două voturi împotrivă au fost date de un judecător rus și de unul slovac.


Un tribunal din Rusia a condamnat în 2014 cinci bărbați pentru asasinarea jurnalistei, însă motivul crimei nu a fost niciodată stabilit, iar cei care au stat în spatele asasinatului rămân necunoscuți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6882 secunde