Ce spune presa greacă despre noul premier

308
Ce spune presa greacă despre noul premier - grecia-1321022897.jpg
Majoritatea ziarelor din Grecia salutau, vineri, sfârșitul thrillerului politic care a condus la nominalizarea noului

premier Lucas Papademos, subliniind că alegerea lui constituie "un pariu național" pentru a face față crizei pe care o traversează țara.

"Noua eră, pariul Papademos", subliniază "Ethnos" (centru-stânga), calificând drept istorică decizia celor trei partide - dreapta, socialiști și extrema dreaptă - de a forma un Guvern de uniune, ceea ce a reprezentat o "ușurare pentru Grecia și partenerii săi europeni".

Un titlu similar se regăsește pe prima pagină a "Ta Nea" (prosocialist): "Noul Guvern este chemat să câștige marele pariu național al menținerii țării în zona euro", după "cinci zile tragicomice în căutarea unui premier de consens". Potrivit "Ta Nea", ministerul-cheie, cel al Finanțelor, îi va rămâne lui Evangelos Venizelos, o figură importantă a fostului Guvern socialist.

Dreapta, reprezentată de Noua Democrație, va participa la noul Guvern cu cel puțin patru cadre, între care fostul comisar european Stavros Dimas, în timp ce participarea a două cadre ale extremei drepte (Laos) este de asemenea posibilă în noul Guvern, potrivit "Ta Nea".

Potrivit cotidianului liberal "Kathi-merini", noul Guvern "întoarce pagina și generează speranțe". Alegerea lui Lucas Papademos "este o decizie importantă de responsabilitate a oamenilor noștri politici, chiar dacă ea a intervenit în ultimul minut", a precizat cotidianul.

"Eleftheros Typos" subliniază că acordul privind noul Guvern a fost întâmpinat cu un sentiment de ușurare de către opinia publică, nu pentru că oamenii visau la un bancher la conducerea țării, ci pentru că, până la urmă, țara are un premier care o va conduce spre alegeri.

v v v

Mai rezervat, cotidianul de stânga "Eleftherotypia" subliniază că "Guvernul de coaliție a fost impus de Bruxelles". Cotidianul arată că această alegere "are multe similarități cu alegerea din Italia, deoarece în amândouă cazurile sistemul politic s-a dovedit incapabil să gestioneze criza". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Guvernul grec demisionează în bloc
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Grecia va fi exclusă din Uniunea Europeană
Pagina a fost generata in 0.4815 secunde