Ce reacție a avut Rusia la gafa ministrului Apărării, Mihai Fifor

209
Ce reacție a avut Rusia la gafa ministrului Apărării, Mihai Fifor - reactiarusiei-1533214410.jpg

Articole recomandate

Un reprezentant al ambasadei Rusiei la București, Pavel Alekseenko, a declarat, miercuri, după gafa făcută de ministrul Apărării, Mihai Fifor, care a spus că la baza de la Deveselu ar fi "rachete balistice", că declarațiile acestuia sunt încă o dovadă că scutul este "o amenințare directă la adresa securității Federației Ruse".

"Declarația lui Fifor este încă o dovadă că scutul american din Deveselu reprezintă o amenințare directă și imediată la adresa securității naționale a Federației Ruse. Mulțumesc, dle Fifor pentru adevărul spontan", a afirmat secretarul ambasadei Rusiei la București, Pavel Alekseenko, într-o postare miercuri pe Facebook.

Mesajul secretarului ambasadei ruse vine după ce Ministrul Apărării a declarat marți seara la Antena 3 că la baza de la Deveselu sunt "rachete balistice", potrivit libertatea.ro.

Într-o emisiune televizată, șeful MApN, Mihai Fifor, a vorbit și despre scutul de la Deveselu. El a făcut gafa în momentul în care a spus că România are în baza miliară de la Deveselu rachete balistice, însă în realitate în baza de la Deveselu sunt rachete interceptoare. Rachetele interceptoare nu au rol ofensiv, ci sunt menite să contracareze tocmai rachetele balistice.

"Evident că niciodată președintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilități militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată președintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată președintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani și noi insistăm în continuare față de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permanența militarilor americani pe teritoriul românesc? Cum ar putea vreodată Federația Rusă să fie încântată că România își dezvoltă capabilitățile navale?", a spus ministrul, informează libertatea.ro.

Ulterior, la Digi 24, Fifor a afirmat că afirmația sa a fost prost înțeleasă și că s-a referit la faptul că scutul de la Deveselu "se ocupă de rachetele balistice". "Niciodată nu aș putea informa că la Deveselu sunt rachete balistice", a spus ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5537 secunde