Ce a declarat Papa Francisc, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului

255
Ce a declarat Papa Francisc, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului - zidulberlinului-1415536880.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a marcat duminică împlinirea a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului reamintind de rolul predecesorului său Ioan Paul al II-lea și făcând apel la construirea 'de punți de legătură, nu de ziduri', transmite AFP, citată de Agerpres. "În urmă cu 25 de ani se prăbușea Zidul Berlinului, care a tăiat atât de mult timp orașul în două și a simbolizat divizarea ideologică a Europei și a întregii lumi", a declarat Papa cu ocazia rugăciunii în Piața San Pietro din Roma.

"A fost o cădere neașteptată, însă ea a fost făcută posibilă de angajamentul de lungă durată și dificil al numeroaselor persoane care au luptat, s-au rugat sau au suferit, unii până la sacrificarea propriei vieți. Printre ei, Papa Sfânt Ioan Paul al II-lea a avut un rol de prim plan", a adăugat el.

Suveranul Pontif s-a rugat "pentru dezvoltarea mereu a unei culturi a întâlnirii, care poate duce la căderea tuturor zidurilor ce divizează în continuare lumea, și pentru ca niciodată persoane inocente să nu mai fie persecutate și uneori ucise pentru convingerile sau religia lor". "Avem nevoie de punți de legătură, nu de ziduri", a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Actual : Papa Francisc, vizat de un ATENTAT
Pagina a fost generata in 1.3264 secunde