Friedrich Merz, unul dintre posibilii succesori ai lui Merkel:

"CDU, indiferentă la ascensiunea extremei drepte"

147

Articole recomandate

Friedrich Merz, unul dintre cei trei candidați care speră să-i succeadă cancelarului Angela Merkel la șefia Uniunii Democrat-Creștine (CDU, de centru dreapta), și-a acuzat partidul că este indiferent la ascensiunea Alternativei pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), partid eurosceptic și anti-imigraționist, informează DPA.

Într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk, Merz a criticat CDU pentru că a reacționat la succesele electorale ale AfD în alegerile federale și regionale doar "printr-o ridicare din umeri".

"Cu mine, alianța (CDU și CSU) nu se va orienta spre dreapta", a spus Merz, adăugând că blocul de centru dreapta va trebui să fie mult mai deschis la idei pe care le-a ignorat în ultimii ani.

Merz a mai criticat și lipsa unui "răspuns vizibil" față de reapariția simbolurilor și sloganurilor neonaziste, precum și față de ceea ce el a numit un antisemitism fățiș pe străzile germane.

Politicianul în vârstă de 63 de ani i-a asigurat pe ascultători că, dacă va fi ales lider al CDU, va lucra împreună cu cancelarul Angela Merkel - care a promis să se retragă la finalul actualului ei mandat, care se încheie în 2021 - "într-un mod loial și constructiv sub toate aspectele". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.297 secunde