Cazul Skripal. Institutul British Council, profund dezamăgit de sancțiunile ruse

124

Articole recomandate

British Council, organism internațional britanic pentru relații culturale și educație, s-a declarat, sâmbătă, "profund dezamăgit" de sancțiunile ruse, după ce Moscova a anunțat că pune capăt activităților institutului în Rusia, relatează AFP.

"Putem confirma că s-a cerut institutului British Council să-și înceteze activitățile în Rusia. Regretăm profund această decizie", a declarat organizația, într-un comunicat.

Moscova, care l-a convocat, sâmbătă, pe ambasadorul Marii Britanii în Rusia, Laurie Bristow, a anunțat expulzarea iminentă a 23 de diplomați britanici și încetarea activităților institutului British Council în Rusia, ca răspuns la "acuzațiile, nefondate, referitoare la incidentul din 4 martie", lansate de Londra.

Aceste decizii survin ca urmare a sancțiunilor anunțate, miercuri, de către premierul britanic Theresa May, care a făcut vinovată Rusia de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia la Salisbury (Anglia), cele două persoane fiind spitalizate în continuare în stare critică.

Șefa guvernului britanic a ordonat expulzarea a 23 de diplomați ruși, o măsură inedită de la încheierea Războiului Rece, și înghețarea contactelor bilaterale cu Rusia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2796 secunde