Cazul sclavilor din România, în presa internațională

172
Cazul sclavilor din România, în presa internațională - cazulsclavilordinromania-1468495326.jpg

Articole recomandate

"Zeci de oameni și copii vulnerabili răpiți, ținuți în lanțuri și bătuți, forțați să lucreze sau să se bată între ei". Așa relatează agențiile internaționale și ziarele străine cazul din Argeș, unde mai mulți oameni, unii cu dizabilități, erau obligați să suporte violența și condițiile inumane impuse de cei care îi țineau captivi.

Trei bărbați și doi copii, cu vârste între 10 și 12 ani, au fost găsiți legați cu lanțuri și salvați de poliție în localitatea Berevoești în timpul unor percheziții la mai mulți suspecți, membri ai unei familiii de rromi. Procurorii au declarat că investigația a cuprins aproximativ 90 de suspecți, bănuiți de faptul că exploatau în jur de 65 de persoane cu dizabilități fizice și mentale sau care erau foarte sărace. Unul dintre procurori a declarat că unele victime au fost răpite din gări sau stații de autobuz, din fața unor biserici sau chiar din propriile locuințe și aduse acasă la membrii grupării. În timp ce unii erau puși la muncile casei, alții erau forțați să care și să vândă lemn obținut din tăieri ilegale.

"Poliția anti-mafie a destructurat o grupare din centrul României, ce se ocupa cu traficul de persoane. Trei bărbați și doi copii au fost găsiți în lanțuri și salvați de polițiști în timpul unor percheziții. La fața locului au fost găsiți 50.000 euro, alături de 1 kg de aur", anunță ABC.

"Anchetatorii susțin că există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2008 și până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracționale organizate structurate pe baza relațiilor de familie, care au recrutat 40 de persoane minore și majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilități fizice sau psihice, cu situații materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci și îndeplinirea de servicii în mod forțat și prin obligarea la practicarea cerșetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire și de lipsire de libertate", scrie și Euronews.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4242 secunde