Catedrala din Koln, în beznă, în semn de protest față de manifestațiile antiislam

122
Catedrala din Koln, în beznă, în semn de protest față de manifestațiile antiislam - kolnerdomcolognecathedraldurings-1420373286.jpg

Articole recomandate

Catedrala din orașul german Koln își va stinge luminile, luni seara, pe durata unor demonstrații antiislam la care sunt așteptate mii de persoane, relatează The Independent, în ediția electronică. Catedrala va stinge luminile timp de aproape trei ore, pe durata demonstrației organizate de mișcarea Pegida, care militează împotriva așa-zisei "islamizări a Occidentului", urmând exemplul Semperoper din Dresda, scrie Mediafax.


În decembrie, peste 17.000 de persoane au mărșăluit în orașul Dresda alături de "Europenii patrioți împotriva islamizării Occidentului", cântând colinde de Crăciun și fluturând steaguri germane.


Popularitatea subită a Pegida a șocat principalele partide din Germania și a provocat dezbateri aprinse în timp ce țara se confruntă cu un număr record de solicitanți de azil. În noiembrie, clădirile destinate găzduirii solicitanților de azil au fost avariate în cadrul unui atac în apropiere de Nuremberg, în timp ce pe ziduri au apărut svastici și mesaje antiimigrație.


Marșul de luni este ultimul din seria de proteste săptămânale care a avut loc în Germania împotriva imigrației și "extremismului" începând din octombrie, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2801 secunde